Det er blandede følelser om at vinteren nærmer seg raskt: Mange vil savne sommeren, men samtidig ser mange nordmenn frem til snø og vintersportsesongen – sport som i de fleste land betraktes som svært merkelig, og i mange tilfeller er de hovedsakelig praktisert av nordmenn. Vintersportsesongen starter i oktober og varer til april – men mange norske idrettsutøvere trener på vintersporten året rundt.

Som alle andre nasjoner er nordmenn mest opptatt av sport der vi oppnår gode resultater i internasjonale konkurranser.

Bytt inn dine joggesko i ski eller snowboard for noen av vinter-treningsøktene dine: En ettermiddag i bakkene vil brenne av ca 740 kalorier, det samme som en timeslang spinngklasse, men med fantastisk utsikt. Det vil også fungere bedre for beinmuskulaturen – mer enn sykling gjør, ifølge forskning.

Det å spille på vintersportsgrenser, og sportsgrener generelt er ekstremt populært i Norge.

I Norge er det er en veldig aktiv, men svært regulert sportsspillkultur. Store langrennshendelser genererer alltid et marked, som i ishockey og fotballkamper, er det også mulig å satse på alle store konkurranser. I tillegg til sportsbetting har det alltid vært et tidsfordriv å spille på spilleautomater for de fleste i Norge.

Norges nasjonale idrett har vært (og vil alltid være) langrenn – den mest populære norske vintersporten. Nordmenn er “født med ski på føttene”. Langrenn er en integrert del av norsk kultur, og sportshelter er ikonisert. Norske idrettsutøvere gjør det alltid bra i internasjonale konkurranser fordi Norge er en av de få nasjonene som investerer i denne sporten, sammen med nasjoner som spesialiserer seg på vintersport som Sverige, Finland, Russland, Tyskland og Canada.

Nordmenn er veldig stolte av sine alpint skiløpere – en håndfull profesjonelle idrettsutøvere som alltid gjør det bra i VM og Vinter-OL. Takket være alpinski-ikonene har Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus, og den nåværende suverene alpinkjøreren Aksel Lund Svindal, opprettholdt sin popularitet.