Sett den ned i sofaen og skru på tv-en, for nå er endelig ski-VM tilbake! I røde, hvitt og blått suser våre kjære skistjerner av gårde i sporet og åpner for nok et fantastisk ski-år for langrennsporten. Med staver i hendene staker de sterke løperne seg opp bakkene med en tanke i hodet, gull. Det finnes ikke noe mer spennende enn ski-VM.

Spennende idrett

Enten du følger med på 50km eller 5km, eller kanskje du ser på alt, er det ingenting som slår følelsen av å se sin favorittløper krysse målstreken med raskest tid. Det blir kjempespennende å se hvem som tar gull i år, og enda mer spennende hvis man setter et par kroner på sin favoritt. Her er det bare å klamre seg fast og håpe på det beste, for hvem vet hva som kan skje under et så heftig arrangement som VM.

Hvorfor er langrenn så viktig

Skigåing har vært en viktig del av Norsk og Nordisk kultur like lenge som det har vært folk her. Ski var det viktigste transportmidlet folk som bodde her hadde under vinteren. Ski har vært her like lenge som hjulet, og kanskje enda lengre. Uten ski er det ikke sikkert menneskene i Nord ville klart seg like bra som de gjorde, der de sklei bortover snøen på jakt, eller på tur. I nyere tid har nemlig ski blitt en stor del av det å være norsk.

Stolte tradisjoner

Vinteren kommer og nordmenn spenner på seg skiene for å gå på tur. Det er dette som har blitt konkurranse, og det er nettopp derfor det er så spennende å følge med på hvem som krysser målstreken først. For det kan jo umulig være noen andre enn Norges løpere som går raskest? Alle nordmenn blir jo tross alt født med ski på beina, så hvem kan være flinkere?